,

Copiii de la Gradinita Montessori Creative Minds vin la Painting Room

 

Începând cu toamna anului 2018, o grupă de copii de la Grădinița Montessori Creative Minds vine săptămânal la Painting Room, pentru a lua parte la Jocul Picturii.

În oferta de activități opționale ale Grădiniței Montessori Creative Minds a apărut din această toamnă o nouă ofertă: Jocul Picturii. Grupa de copii s-a format rapid și astfel a luat naștere o colaborare foarte faină și benefică pentru cei mici. Astfel, săptămânal, copiii vin împreună cu unul dintre însoțitori la atelierul Painting Room unde pictează cu toții timp de 45 minute.

Suntem foarte onorați de această colaborare și dorim să felicităm pe această cale personalul Grădiniței Creative Minds și părinții copiilor înscriși în programul Montessori pentru încrederea acordată. Mai multe detalii pe http://www.gradinitacreativeminds.ro/

În Vest, colaborarile între Conceptele Montessori și Closlieu sunt foarte comune

Există o listă întreagă de grădinițe și școli Montessori care colaborează de mulți ani cu ateliere de tip Closlieu după metoda lui Arno Stern. Vă oferim mai jos experiența unei școli Montessori din Luxembourg (text original in limba germană):

Ființa creativă este o fiintă echilibrată, opusul unui individ agresiv și pierdut. Arno Stern

“În efortul nostru constant de a oferi cel mai bun răspuns posibil la diverse probleme educaționale, am creat un atelier de pictură în școala noastră. Ca rezultat al celor cincizeci de ani de muncă cu copiii, Jocul Picturii a fost creat de Arno Stern. Acesta a descoperit potențialul creativ extraordinar al copilului, manifestat cu condiția ca acesta nu fie deturnat de la nevoile sale personale.

 

Astfel, Jocul Picturii permite copilului să își dezvolte autonomia și să se dezvolte printre ceilalți.

Jocul Picturii – source: https://www.ecole-montessori.lu/de/montessori-padagogik/das-leben-ausserhalb-der-klasse/

Copilul este liber să picteze ceea ce simte, fără a se teme că este judecat de ceilalți sau că desenele îi sunt interpretate. Pentru că desenul său să fie complet liber, facilitatorul din Closlieu, (n.r. un adult special pregatit – detalii),  susține copilul fără să-l judece sau să-l învețe o tehnică artistică. Misiunea sa este doar de a sprijini copilul în ceea ce face: de a muta o pioneza în altă parte, de a șterge o picătură care se prelinge pe foaie, de a aduce un scăunel sau o scară,  de a umple paharele cu apa sau de a amesteca culorile…

Acest atelier este oferit tuturor copiilor din școala noastră. Este, de asemenea, deschis și părintilor interesați (n.r. nu există grupă de vârstă).”

 

Aflați mai multe despre Jocul Picturii și Painting Room pe siteul nostru și urmăriți-ne pe Facebook https://www.facebook.com/PaintingRoomBucuresti/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *