,

Interviu Painting Room in Business24

In epoca Facebook si Instagram, in care facem totul pentru a obtine aprobarea celor din jur, rare sunt locurile si momentele in care putem fi noi insine. O veste buna este ca un astfel de loc tocmai a aparut in Romania si poarta numele Painting Room: un spatiu in care te poti juca, la propriu, cu pensule si vopsele, fara a fi judecat si fara scopul de a crea opere de arta.

Ideea ii apartine Laurei Munteanu, o tanara finantista, care a plecat in urma cu cinci ani sa lucreze in Elvetia, la o multinationala, si care, acolo, in timpul ei liber, a creat Painting Room, un loc inspirat de conceptul Closlieu/Malort, dezvoltat de pedagogul german Arno Stern.

In 2016, Laura deschidea Painting Room Basel, si, incurajata de succesul obtinut in Tara Cantoanelor, a inaugurat anul acesta Painting Room Bucuresti, pentru a le pune si romanilor la dispozitie un spatiu in care se pot exprima liber prin Jocul Picturii.

Aici ai la dispozitie culori, un perete intreg, daca vrei, un servant si timp pentru a picta tot ceea ce, poate si fara sa stii, iti trece prin minte.

Conceptul descoperit de Arno se numeste de fapt “Closlieu”, care vine din franceza – “clos” (inchis, aici cu sensul de protejat) si “lieu” (spatiu).

Painting Room este numele dat de mine acestui spatiu: Painting Room Basel si, acum Painting Room Bucuresti.

Continuarea pe: http://www.business24.ro/arta/pictura/lucreaza-in-elvetia-la-o-multinationala-dar-in-timpul-liber-ii-ajuta-pe-romani-sa-descopere-jocul-picturii-interviu-cu-tanara-care-a-creat-painting-room-bucuresti-1591400


Descoperiti mai multe despre Arno Stern si Jocul Picturii in Atelierul Painting Room Bucuresti (contact)!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *