Sedinte de pictura la Painting Room

Ce este important pentru un copil? Daca l-ai intreba direct, probabil ti-ar spune ca joaca.

Tu insa, ca adult, stii ca este important sa se dezvolte armonios, sa isi puna in valoare toate atuurile si sa isi foloseasca talentele. Tu stii ca aceste teluri pot fi atinse prin joc si joaca, care il ajuta totodata si in procesul de invatare.

Astfel tu il poti indrepta spre acele activitati si jocuri care sa il determina pe copil sa isi foloseasca imaginatia. In acest mod va reusi sa isi dezvolte diverse abilitati si sa isi largeasca aria de cunostinte.

Prin intermediul creativitatii (care este bine sa fie mereu stimulata), copilul va invata sa elaboreze cai si solutii originale de rezolvare a problemelor si sa identifice aspecte deosebite ale vietii. De asemenea, cel mic va dobandi un comportament interativ, mai deschis fata de persoanele cu care intra in contact. Va deveni o fire sociabila si descurcareata.

Daca nu a pus pensula in mana inca, daca are 3 ani sau mai mult sau daca picteaza de placere, inseamna ca poate intra acum in Jocul Picturii. Intr-un spatiu complet diferit de tot ceea ce a vazut pana acum, va avea la dispozitie culorile, pensulele, colile albe, sorturile si un „servitor” certificat care ii va fi alaturi pe tot parcursul sesiunii de pictura. Deci nu este nevoie ca participantii sa aduca nimic cu ei. Vor avea la dispozitie tot ceea ce au nevoie astfel incat sa se apuce de pictat de indata. Se picteaza stand in picioare, pe coli albe atasate pe pereti. Pentru 45 de minute, participantii impart cele 18 culori aflate in centrul atelierului. La nevoie, culorile se pot amesteca. Pictura cu mainile sau cu degetele este incurajata.

Inspirat dupa un concept vechi de mai bine de 65 de ani, Painting Room Bucuresti si-a deschis portile in Decembrie 2017, punand Romania pe harta celor peste 160 ateliere similare din Europa. Fara a avea o tema impusa sau pe cineva care sa ii spuna peste umar ce sa faca, copilul se va debarasa de toate asteptarile interioare si exterioare si se va recreea pe coala alba pictand doar ceea ce-si doreste. Painting Room este locul unde participantii nu vin pentru a produce lucrari de arta pentru ochii celorlalti, ci pentru a trai si a se bucura de experienta de moment, de „Jocul Picturii”. La final, fiecare lucrare va fi arhivata de catre personalul de la Painting Room, astfel incat oricand pe viitor sa mai poata fi revazuta de catre micul artist.

Lasand copilul liber sa isi urmeze instinctele si dorintele proprii, aceasta experienta va scoate la iveala resursele pe care orice copil le are si il va invata despre Autonomie, Spontaneitate si Entuziasm. Important este sa se exprime liber si sa se simta bine.

partener: www.complice.ro

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *